Türkiye'de Emeklilerin Yüzde 80'i Kiracı

13/08/2014

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'deki emeklilerin yüzde 80'ninin ev sahibi olmadığını vurgulayarak, bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Türkiye Emekliler Derneği Adana  Şube Başkanı Seyfi H.İyiyürek, Türkiye'deki emeklilerin yüzde 80'ninin ev sahibi olmadığını vurgulayarak, bunun için hükümetten bir yasa çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi 40 bin civarındaki üye sayısıyla en büyük ve en etkin bir sivil toplum kuruluşlarından biri.  Dernek Başkanı İyiyürek, emeklilerin konut sıkıntısına dikkat çekerek, emeklilerin yüzde 80'inin kiracı olduğunu ve tamamının geçim sıkıntısı yaşadığını dile getirdi.  İyiyürek, "Yıllarca ısrarla ifade ettiğimiz gibi maaşının yarısını kiraya vermek zorunda kalan emeklilere TOKİ ve belediyeler "Emekliler maaş alıyor' diye ekonomik ev yapmadı. 800 ile 1.500 TL arasında maaş alan emekliler için devletten ya da belediyeden konut alabilmeleri için hükümetçe bir yasa çıkarılmasını talep ediyoruz. Yapılacak konutların emeklilik ve yaşlılık giderlerine uygun planlarla üretilmesini, 24 saat sağlık görevlisi, ambulans, temizlik ve bakım birimlerinin de bulundurulmasını, sosyal etkinliklerin de içinde yer alacağı sitelerin yapılmasını, bunların da uygun şartlarla tahsis edilmesini talep ediyoruz.Bugün ki şartlarda emeklilerimiz ancak bu şekilde bir ev sahibi olabilirler. Şu andaki kanunlar emeklilerimizi yok saymaktadır. Bu nedenle yeni projeler üretilerek, konut yapılması için hükümete taleplerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Emlak Kulisi