Türkiye’de Geçen Yıl Sonu İtibariyle Reel Prim Büyümesi Yüzde 10 Seviyesinde

13/01/2016

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s 2016 yılında ise yüzde 3 oranında bir büyüme beklendiği kaydedildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s "Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili değerlendirme yaptı. Değerlendirme sonucunda, ülke riskinin ılımlı seviyede olduğu ortaya çıktı.  Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede. Değerlendirmemiz ülkenin görece ılımlı seviyedeki gelirine, oynak ekonomisine ve yaklaşık yüzde 10 seviyesinde olan işsizlik seviyesine dayanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’de geçen yılın sonu itibariyle sektörde reel prim büyümesinin yüzde 10 seviyesinde olduğu belirtilerek, 2016 yılında ise yüzde 3 oranında bir büyüme beklendiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Tükiye’de hayat sigortası dışındaki sigorta sektöründe 2015’in son 9 ayında prim seviyelerinde nominal yüzde 15 oranında “etkileyici bir büyüme” görüldüğü ifade edildi. S&P açıklamasında, “Buna rağmen, yüksek enflasyon nedeniyle reel büyüme (hayat sigortası hariç sigortacılık sektöründe) yüzde 7,5 oranında gerçekleşebildi. Yüksek prim seviyelerine ve yüksek yatırım getirilerine rağmen, sektör 110 milyon Türk lirası zarar etti” ifadelere yer verildi.

Kaynak: TRT Haber