Uygun Konut Kredisi Kullanmak İçin Neler Yapılmalı

28/06/2018

Günümüzde ev sahibi olmak isteyen kişilerin büyük bir bölümü konut kredisi çekerek ev satın almayı tercih etmektedir. Peki, konut kredisinin şartları nelerdir? En uygun konut kredisi nasıl alınır?

Öncelikle her bankanın konut kredisi başvuru şartları farklıdır. Bu nedenle konut kredisi alırken özellikle de düşük kredi notu ortalaması olan kişilerin kolay kredi veren bankalar üzerinden süreci yöntemeleri kolay kredi onayı almalarını sağlaması açısından önemlidir. Ancak bankadan konut kredisi çekmek istiyorum diyen kişilerin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, maaşa göre konut kredisi hesaplama işlemini gerçekleştirmeleri ve mutlaka temiz bir kredi sicili bulunması zorunludur.


Banka Neden Konut Kredisi Vermez?


Tapusuz konutlara konut kredisi verilmesi söz konusu olmadığı gibi iskansız binalara konut kredisi verilmesi hususunda da her bankanın uyguladığı farklı bir protokol bulunmaktadır. Örneğin bazı bankalar iskansız evlere kredi verirken bazı bankalar iskanı olmayan eve konut kredisi için onay vermemektedir. Buna ek olarak konut kredisi başvuru formu dolduran kişinin düşük kredi notu ortalaması olması, kullanmak istediği konut kredisi tutarı için maaşının yetersiz gelmesi ya da kredi sicilinin bozuk olması gibi durumlarda da konut kredisi onayı alması ne yazık ki mümkün değildir.


Nasıl Uygun Konut Kredisi Alabilirim?


Öncelikle kredi notu sorgulama işlemini yaparak ve mutlaka not sorgulaması üzerinden elde edilen puan ortalamasına göre başvuru sürecini yönlendirin. Düşük kredi notu ortalaması varsa mutlaka ya kolay kredi veren bankalar üzerinden başvuruda bulunmak ya da kredi notu yükseltme teknikleri uygulanarak puanınızı arttırmaya çalışmak gerekecektir. Buna ek olarak maaşa göre konut kredisi hesaplaması yapıp ve asla konut kredisi aylık taksit tutarı aylık belgelenebilir gelir tutarınızın yarısını aşan bir tutar için başvuruda bulunmayın. Örneğin aylık geliriniz 2 bin lira ise en fazla aylık ödemesi bin lira olan bir kredi limiti için başvuruda bulunun.

 

Tüm bankaların konut kredisi faiz oranları ve vade sürelerini karşılaştırıp KrediPazari.com’a özel avantajlarla en uygun konut kredisini bulmak için konut kredisi hesaplama uygulanabilir.

Kaynak: emlak365