Vakıf Katılım da 0.98 Faizli Konut Kredisine Dahil Oldu

21/12/2018

Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve İş Bankası’nın ardından Vakıf Katılım Bankası da konut sektörüyle anlaşmaya giderek %0.98 faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırmaya başladı.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için çok önemli bir uygulama olan %0,98 faiz oranlı konut kredisine bu hafta birçok banka daha katıldı. Dün İş Bankası'nın da uygulamaya katılmasının ardından bugün de Vakıf Katılım kampanyaya dahil oldu. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuyla ilgili olarak, "Ülkemizin içinde bulunduğu ve güç birliği gerektiren böyle dönemlerde büyük kurumların sorumluluk üstlenmesi ve elini taşın altına koyarak zorlukları paylaşması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Kampanya kapsamında Vakıf Katılım'la aktif (kredili) olarak çalışmakta olan konut üretici firmalarından satın alınacak konutlarla sınırlı olmak üzere aylık %0,98 kar oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle, 500 bin liraya kadar konut finansmanı kullanma imkanı sunulacak.

Vakıf Katılım Bankasından yapılan açıklamada "Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimize en uygun maliyetle finansman desteği sağlama vizyonu ile çalışmalarımıza yön verdik. Şimdi de gerek uygun maliyetlerle ev sahibi olmak isteyen müşterilerimize destek vermek gerekse konut stokunu eriterek ülke ekonomimizin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörüne can vermek amacıyla, halihazırda müşterimiz olan ya da kurumumuzla aktif (kredili) olarak çalışan konut üreticisi firmalarından alınacak konutlar için konut finansmanı kar oranımızı 0.98 seviyesine çektik’’ denildi.

Kaynak: Sabah