VakıfBank da Kredi Faiz Oranlarını Düşürdü

16/09/2019

Ziraat Bankası ve HalkBank’ın ardından VakıfBank’ta kredi faiz oranlarında indirim uyguladı. VakıfBank ihtiyaç kredisi faizlerini %1.25’e düşürdü.

Merkez Bankası’nın politika faizlerinde indirim uygulamasının ardından yine ilk tepki kamu bankalarından geldi. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank bugünden itibaren geçerli olmak üzere ortak kredi faiz indirimi gerçekleştirdi.

Kamu bankalarının ihtiyaç kredisi faiz oranları maaş müşterileri için %1.25’e düştü. Maaş müşterisi olmayan tüketiciler için ise %1.35 faiz oranı uygulanıyor. Kamu bankalarının sunduğu faiz oranı ihtiyaç kredisinde bankalar arasındaki en düşük faiz oranı oldu.

VakıfBank tabela konut kredisi faizleridne de indirime gitti.Banka %1.49 olarak uygulanan tebela faiz oranlarını %1.39'a indirdi. Kamu bankalarının kampanyalı konut kredisi faizleri değişmedi. Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank konut kredileri için 500.000 TL’ ye karar 15 yıla varan vade seçeneklerinde %0.99’dan başlayan faiz oranları sunmaya devam ediyor.

Kamu Bankaları Konut Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarından 20.000 TL tutarda 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.385 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise yaklaşık 430.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı