VakıfBank Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları

14/01/2019

VakıfBank geçtiğimiz hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. VakıfBank’ın güncel konut kredisi faiz oranları ve krediye ek uyguladığı masrafları KrediPazari.com araştırdı.

VakıfBank konut kredisi faiz oranlarında 2018 Mayıs ayından sonra ilk defa indirime gitti. 2018’in ikinci çeyreğinden sonra yaşanan kur artışı sonrası faiz arttırım trendinde devam eden VakıfBank 8 ay sonra faiz indirimine uyguladı.

VakıfBank geçtiğimiz ay Ziraat Bankası’nın öncülük ettiği konut sektörüyle işbirliği anlaşmasına dahil olmuştu. İşbirliği kapsamında anlaşmalı konutlar için %0.98 konut kredisi kullandıran VakıfBank standart konut kredisi faiz oranlarında da indirim yaptı.

VakıfBank Konut Kredisi Faiz Oranları

VakıfBank 120 aya kadar vade seçeneklerinde standart konut kredisi ürünü için faiz oranlarını %2.5’ten %2.49’a düşürdü. Kampanyalı konut kredisi olan Sarı Panjur Konut Kredisi ürünü için ise 120 aya kadar vadeli faiz oranlarını %2.09’dan %1.97’ye çekti.

VakıfBank Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank’ın güncel faiz oranları ile 120 ay vadeli 100 bin TL tutarlı konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarları 2 bin 170 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme tutarı ise 261 bin TL’ye karşılık geliyor.

VakıfBank Konut Kredisi Masrafları

VakıfBank’ın sunduğu konut kredisi ürününden yararlanmak için kredi kullanılacak konutun ekspertiz değerinin belirlenmesi gerekiyor. VakıfBank tüketiciden evin durumuna göre 950 TL ile 2639 TL arasında ekspertiz ücreti talep ediyor. VakıfBank zorunlu olarak hayat sigortası ve DASK yapıyor. Hayat sigortası kapsamında değişkenlik göstermekle beraber aylık ödemeler ortalama 300 TL oluyor. Taşınmaz rehin ücreti olarak 354 TL talep eden VakıfBank, kredi tahsis ücreti olarak da kredinin %0.50 si kadar masraf uyguluyor. Bu oran 100 bin TL tutarında konut kredisi için 500 TL ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı