VakıfBank ve HalkBank Faiz İndirimi Yapacak mı?

01/08/2019

Ziraat Bankası’nın kurumsal kredi, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı büyük indirim sonrasında gözler VakıfBank ve HalkBank’a yöneldi. HalkBank ve VakıfBank’ta faiz indirimi uygulayacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu hafta yaptığı açıklamasında kamu bankalarının hafta içinde faiz indirimi uygulayacağını bildirmişti. Açıklama sonrasında Ziraat Bankası bugün itibariyle konut kredisi faizlerini %0.99’a, ihtiyaç kredisi faizlerini de maaş müşterilerine özel %1.49’a kadar indirdi.

Ziraat Bankası’nın öncülük ettiği faiz indiriminin ardından diğer kamu bankalarının da faiz indirimlerine dahil olup olmayacağı merak ediliyor. Daha önce gerçekleşen konut kredisi faiz indirimlerinde Ziraat Bankası’nın ardından VakıfBank ve HalkBank’ta faiz oranlarında indirim uygulayarak kampanyalara dahil oluyordu. Beklenti hafta içinde diğer kamu bankalarının da faiz oranlarını düşürmesi yönünde.

VakıfBank güncel olarak tabela konut kredisi faizleri dahilinde %1.69 faiz oranı sunuyor. Banka Kampanyalı Sarı Panjur Konut Kredisi için ise faiz oranlarını %1.49’a düşürüyor.

HalkBank ise tabela konut kredisi için %2.08 faiz oranı uygularken kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi paketi için %1.53 faiz oranı sunuyor.

Kaynak: KrediPazarı