VakıfBank’tan İkinci Enflasyon Endeksli Konut Kredisi

20/06/2019

VakıfBank bugün ikinci enflasyon endeksli konut kredisi ürününü duyurdu. Banka kampanya kapsamında ilk 5 yıl sabit faizli sonraki 5 yıl ise enflasyon endeksli konut kredisi seçeneği sunuyor.

VakıfBank konut kredisi seçeneklerini arttırıyor. Enflasyonun yakın zamanda düşmesini beklemeyen ya da ekonomideki dalgalı süreci atlatana kadar isk almak istemeyen tüketici için VakıfBank ilk 5 yılı sabit son 5 yılı enflasyona endeksli Önce Sabit Sonra Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürününü sunuyor. VakıfBank kampanya kapsamında ilk 5 yıl konut kredisi faiz oranlarını %1.75 olarak sabit tutuyor. sonraki 5 yıl için ise güncel tüfe rakamlarının üstüne bankanın kar marjı oranlarını ekleyerek değişken faiz sunuyor.

VakıfBank ilk 5 yıllık vade dönemi için %1.75 faiz oranı sunarken sonraki 5 yıl içinde en yüksek %2.99 faiz oranı uyguluyor. Banka enflasyonun daha fazla yükselmesi halinde tüketiciyi koruyarak en yüksek %2.99 konut kredisi faiz oranı uygulayacağını bildiriyor.

VakıfBank Önce Sabit Sonra Enflasyon Endeksli Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank Önce Sabit Sonra Enflasyon Endeksli Konut Kredisi için 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında ilk 5 yıl aylık taksitler 4.000 TL oluyor. 5 yıl sonunda bankaya yapılan toplam ödeme 240.000 TL oluyor. Banka sonraki 5 yıl için ise enflasyon oranına bağlı olarak faiz oranlarını güncelliyor.

Kaynak: KrediPazarı