Vatandaştan Bankaya Haciz

03/11/2014

Dört ayrı kredi için ödediği dosya masraflarının iadesi için mahkeme aracılığıyla icra takibi başlatan ancak resmi ihtarlara rağmen alacağını tahsil edemeyen vatandaş, borcunu ödemeyen bankaya haciz işlemi gerçekleştirdi.

Dört ayrı kredi için ödediği dosya masraflarının iadesi için mahkeme aracılığıyla icra takibi başlatan ancak resmi ihtarlara rağmen alacağını tahsil edemeyen vatandaş, borcunu ödemeyen bankaya haciz işlemi gerçekleştirdi.

Aynı bankanın farklı şubelerinden 2008'de 70 bin liralık konut kredisi, 2010'da, 2013'te ve 2014'te bireysel tüketici kredisi çeken Mehmet Kodalak, çektiği krediler için bankaya "dosya masrafı" adı altında 2 bin 213 TL ödedi. Kodalak, dosya masraflarının tüketicilere iade edilmesiyle ilgili mahkeme kararlarını örnek göstererek bankaya dava açtı ve masrafların tahsili için İstanbul 35. İcra Müdürlüğü'ne takip kararı aldırdı. Yasal süre içerisinde parayı alamayan Kodalak, bankanın hukuk birimiyle görüştü ve en kısa zamanda kendisine ödeme yapılacağı bilgiisi almasına rağmen alacağını tahsil edemedi.

Bankaya Haciz Gitti

İki ay boyunca cevap alamayan Kodalak, avukatı aracılığıyla bankaya hacze gidilmesini ve banka kasasından kasa haczi talep etti. İcra müdürlüğünün kararı onaylamasının ardından icra memuru ve yedi eminle bankanın en yakın şubesi olan Çağlayan şubesine hacze gidildi. Ödeme için banka kasasının açılmamasını rica eden banka görevlileri, Kodalak'ın avukatına 1 saat içinde eft yoluyla ödeme yapılacağı taahhüdünü verdi. Banka çıkışında basına açıklama yapan avukat Ali Çezik, bankanın uzun süredir ödemediği borcunun gün içerisinde icra hesabına eft kanalıyla ödeneceğini bildirdi.

Kaynak: Tarsus Haber