Yabancı Ülkelere Tanıtım için Kollar Sıvandı

24/09/2018

Konut üreticileri yabancılara ve gurbetçilere tanıtım için kolları sıvadı. Çalışmalar, hedef ülkelerdeki televizyon ve gazetelerde yayınlanacak. Çalışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da destek verecek.

Ekonomik dalgalanma ve kur farkı nedeniyle duraklama dönemini yaşayan gayrimenkul sektörü, yabancıya satışla ayağa kalktı. 19 Eylül 2018’de Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.

Vatandaşlıkta limitin düşürülmesini fırsat bile konut üreticileri harekete geçti. Konut üreticileri yabancılara ve gurbetçilere tanıtım için kolları sıvadı. Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara’nın haberine göre; konut üreticileri Avrupa’da gurbetçilerin yoğun olduğu ülkelerin yanı sıra Körfez ülkeleri ile Irak ve İran gibi yoğun satışın yapıldığı ülkelere yönelik tanıtım çalışmaları yapacak.

Hedef Ülkelerde Televizyon ve Gazetelerde Yayınlanacak

Yapılacak olan çalışmaların, hedef ülkelerde yayın yapan televizyon ve gazetelerde yayınlanması hedefleniyor. Kamu kurumlarının desteğini bekleyen gayrimenkul sektörü, desteğin gelmesi halinde yabancı yatırımcıların karşısına da çıkacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Destek

Gayrimenkul sektörünün bu adımına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan destek geldi. Tanıtım turlarının yapılması gerektiğini belirten Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamada bakanlık olarak bu tür faaliyetlere öncülük edebileceklerini ifade etmişti.

Gyoder Yabancı Ülkelerde Temsilcilik Açacak

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, yurt dışında temsilcilik açma gibi bir düşüncelerinin olduğunu açıklamıştı. 2012’den sonra yabancıya satışın önünün açıldığını belirten Feyzullah Yetgin; “[Bu konuda] Emlak Konut ve derneklerle birlikte hareket edebiliriz. İşin maliyeti ve sunumu açısından memnun oluruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlık Düzenlemesi Sektör İçin Önemli

Yabancı yatırımcı için getirilen vatandaşlık hakkının sektör için önemli bir adım olduğunu ifade eden Feyzullah Yetgin; söz konusu hakkın dünyanın birçok ülkesinde yabancı yatırımcıyı çekmek ve gayrimenkul satışlarını teşvik etmek için uygulanan bir yöntem olduğunu belirtti.

Kaynak: konut haberleri