Yabancıya Konut Satışlarında Hedef 30 Milyar Dolar

19/11/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'yi tanıtıp yabancıya konut satışını artırmak için harekete geçiyor. Yurtdışında tanıtım ofisleri açılmaya başlandı. Yabancıya satışta hedef 30 milyar dolar olarak belirlendi.

Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık hakkı verilmesinde getirilen yeni düzenlemeler ve bu yılın ilk 9 ayında yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdiği konut yatırımlarının geçen yılın aynı dönemine göre %58.5 artması üzerine yabancılara konut satışında hedefler yukarı yönlü rezerve edildi. Hali hazırda 4.5 milyar dolar olan yabancılara konut satışında yeni hedef ilk etapta 10 milyar dolarlık ve sonrasında da 30 milyar dolarlık satış hacmini yakalamak oldu.

Yurtdışına Tanıtım Ofisleri Açılıyor

Yabancı yatırımcılara yapılacak konut satışlarını artırılması için öncülük görevi üstlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat şirketleri, turizm şirketleri ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile iş birliği yaparak konut satışında hedef ülkelerde tanıtım ofisleri açacak.

Bu ofislerle birlikte hem o ülkelerde yaşayıp Türkiye’den konut almak isteyenlerin o ülke vatandaşları ile oralarda yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın gayrimenkul alım işlemleri kolaylaştırılacak. Bu ofisler aynı zamanda Türkiye’den konut almayı düşünen ama dolandırılmaktan korkanlar için de bir güven unsuru olacak. Burada gerçekleştirilecek tanıtımlar gayrimenkul projelerinin yanı sıra turizmin tanıtılmasına ve geliştirilmesine de olumlu etki yapacak.

Yabancıların Konut Edinmesini Etkileyen Faktörler

Türkiye’den gayrimenkul edinimi yoluyla vatandaşlık hakkı verilmesinde 1 milyon dolar olan alt alım şartının 250 bin dolara indirilmesi ve döviz kurlarında yukarı yönlü yaşanan hareket yabancıların Türkiye’den yatırım yapmalarını pozitif etkilemiş durumda. 2018’in ilk 9 ayında yabancılara yapılan konut satışı geçen yılın aynı dönemine göre %58.5 artarak 24 bin 155 adede çıktı.

Kaynak: Emlak Dream