Yabancıya Satış Lüks Konutta Fiyatı Arttırır

26/10/2010

Rixos Elysium Suites'le lüks konutu şehir merkezine taşıyan Ofton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, "Yabancılara mülk satışı lüks konutu hareketlendirir" dedi

haberTaksim'de yaptığı ve Rixos tarafından işletilecek Rixos Elysium Suites projesiyle emlak sektöründeki en lüks projesini yapan Ofton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, lüks kavramının İstanbul'da daha yeni başladığını söylüyor. Avrupa'nın diğer şehirleri ile karşılaştırıldığında lüks konuttaki satış değerlerinin hala çok düşük olduğunu söyleyen Altun "Standartların yükselmesiyle İstanbul'da lüks konutların değerlerinin daha da artacağını düşünüyorum. Paris'te, Londra'da lüks fiyatları 2-3 katı değerinde. Biz daha işe yeni başlıyoruz. Daha çok işimiz var" diye konuştu.

Lüks konutta talebin şimdilik daha çok iç piyasadan geldiğini belirten Altun, "Yabancılara konut satışlarının önünün açılması projelerimizdeki satışları da hızlandırır. Şimdiki koşullarda Türk müşterilere satmak daha kolay. Çünkü yabancıya emlak satışı konusundaki engeller nedeniyle satış yapsak bile parasını 3 aydan önce veremiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Sabah