Yandaş Medya Mensuplarını Konut Kredisi Borçları Silindi mi?

14/10/2014

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazetecilerin konut kredisi borçlarının kapatılması sağlandı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazeteciler için adeta piyango oldu. Bu süreçte hükümeti en iyi şekilde savunan, yandaş medya yöneticilerinin ifadesi ile “dik duran” gazeteciler ödüllendirildi. Ödül ise, “konut kredisine destek” niteliğinde gerçekleşti. Yani konut kredisi bulunan yandaş gazetecilerin kredilerinin kapatılması sağlandı.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, muhalif medya kuruluşları ardı ardına vergi incelemesine tutulurken, 17 Aralık sonrası Erdoğan’ı ölümüne savunan yandaş medya mensuplarının bankalara olan konut kredisi borcunun kapatıldığı belirtildi.

Konut kredisi olmayan ancak dik duran yandaş gazetecilerin ise, konut kredisi almalarında yardımcı olundu. Bu konuda, bankaların istediği özkaynak tutarı ise gazete yönetimleri tarafından karşılandı. Böylece, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecinde en iyi savunma gösteren gazeteciler ödüllendirilmiş oldu.

Dini Yayın Yapan Bir Televizyon Adına Çekilen Beşgeseller TRT’ye Satıldı

Hükümete yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarında sular durulmazken, yeni genel müdürünü bekleyen TRT ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre, farklı gazetelerde çalışan dört hükümet destekçisi gazeteci başka kişiler üzerine görünen ortak bir yapım şirketi kurdu. Bu şirket, TRT’ye belgesel niteliğinde değişik yapımlar sattı. Yapılan araştırmaya göre, söz konusu belgesellerin, dini yayın yapan bir televizyon adına çekilen belgeseller olduğu anlaşıldı, ancak bir işlem yapılmadı. Hükümete yakınlığı ile bilinen medya kuruluşları hakkında şu anda, “mücahitler yapımcı oldu” esprileri yapılıyor.

Kaynak: Taraf