Yapı Kredi Bankası Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları

15/01/2019

Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünleri dahilinde %1.99’dan başlayan faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor. Yapı Kredi Bankasının konut kredisi şartlarını ve krediye uygulanan ek masrafları KrediPazari.com araştırdı.

Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında %1.99’dan başlayan faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi Özellikleri

En fazla 120 ay vade ile konut kredisi kullandırımı yapılmaktadır.

Konut kredilerinde kredi tutarı, satın alınacak evin ekspertiz değerinin en fazla %80'i oranındadır. %80’in üzerinde kullanım, satın alınan konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar ilave konut teminatı ile değerlendirilir.

Konut kredisi vade sonundaki azami yaş 70’tir.

Taksit ödemelerinizi belirlediğiniz dönem ve tutarlarda yapabilirsiniz.

Dilerseniz ara ödeme yapıp kalan taksitlerinizin tutarını azaltabilirsiniz

Dilerseniz kredinizin kalan ödemesini belirlenen zamandan önce ödeyebilir ve kredinizi kapatabilirsiniz.

Yatırım amaçlı olarak veya tek başına ev alma imkanı olmayan iki kişi ortak olarak konut kredisi kullanabilir ve ev sahibi olabilir.

Yapı Kredi Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası’ndan güncel faiz oranları ile 100 bin TL tutarda 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin vade sonunda toplam ödemesi 263 bin 500 TL oluyor. Kredinin aylık ödemeleri ise 2 bin 200 TL oluyor.

Yapı Kredi Krediye Ek Masraflar

Yapı Kredi Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar kapsamında, konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 750 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve 100 bin TL’lik kredi için 500 TL kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı