Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi

11/12/2018

Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında %2.29 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Yapı Kredi Bankasının konut kredisi şartları ve krediye ek uygulanan masrafları nelerdir ?

Yapı Kredi Bankası farklı ödeme birçok bütçeye uygun farklı ödeme seçenekleri sunan konut kredisi ürünleri kapsamında %2.29 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Şartları

En fazla 120 ay vade ile konut kredisi kullandırımı yapılıyor.

Konut kredilerinde kredi tutarı, satın alınacak konutun ekspertiz değerinin en fazla %80'i oranında kullandırılıyor.

%80’in üzerinde kullanım, satın alınan konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar ilave konut teminatı ile değerlendiriliyor.

Konut kredisi vade sonundaki azami yaş 70’tir.

Taksit ödemelerinizi belirlediğiniz dönem ve tutarlarda yapılabiliyor.

İsteğe bağlı olarak ara ödeme yapılıp kalan taksit tutarları azaltılabiliyor.

İsteğe bağlı kredinin kalan ödemesi belirlenen zamandan önce ödenebiliyor ve kredi kapatılabiliyor.

Yatırım amaçlı olarak veya tek başına ev alma imkanı olmayan iki kişi ortak olarak konut kredisi kullanabiliyor ve ev sahibi olabiliyor.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Gelir Belgesi

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve müşterinin adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.)

Satın alınacak konutun tapusunun fotokopisi

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası'ndan 100 bin TL tutarında 120 ay vadeli kredi için konut kredisi hesaplaması yapıldığında aylık ödeme tutarı 2 bin 450 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 294 bin 200 TL ye denk geliyor.

Konut Kredisine Ek Uygulanan Masraflar

Yapı Kredi Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar kapsamında, konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 600 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve kredi bedelinin %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı