Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Detayları

01/10/2018

Yapı Kredi Bankası %2.46’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. KrediPazari.com Yapı Kredi Bankasının konut kredisi ürünü detaylarını, kullandırım şartlarını ve ödeme planlarını araştırdı.

Yapı Kredi Bankası 120 ay vadeli konut kredisi ürününde kredi masrafları hariç %2.46’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünü kapsamında en yüksek %2.65 konut kredisi faiz oranı ile kredi kullandırımı yapıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Detayları

Yapı Kredi Bankası konut kredisi kapsamında en fazla 120 ay vade ile konut kredisi kullandırımı yapıyor. Konut kredisi kullandırımlarında kredi tutarı, satın alınacak evin ekspertiz değerinin en fazla %80'ine kadar oluyor. Yapı Kredi Bankası satın alınacak konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar ilave konut teminatı ile verebiliyor. Yapı Kredi Bankası’nda konut kredisi vade sonundaki azami yaş 70 olması gerekiyor. Konut taksitlerinin son vadesi kişi 70 yaşına gelmeden bitmiş olmazsa konut kredisi verilmiyor. Belirlenen dönem ve tutarlarda devam eden taksitlere isteğe bağlı ara ödeme yapıp kalan taksit tutarı azaltılabiliyor. Ayrıca Yapı Kredi Bankası konut kredisi dahilinde yatırım amaçlı olarak veya tek başına ev alma imkanı olmayan iki kişi ortak olarak konut kredisi kullanılabiliyor.

Başvuru için Gerekli Evraklar

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Gelir Belgesi,

Son 2 aya ait güncel maaş bordrosunun biri veya antetli kağıda yazılmış şirket yetkilileri tarafından imzalanmış maaş yazısı, şirket imza sirküleri ve yetki belgesi,

Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi,

Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi Kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi,

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve konut kredisi kullanacak şahsın adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.)

Satın alınacak konutun tapusunun fotokopisi.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası’ndan 100.000 TL tutarda %2.46 faiz oranından 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığından aylık ödeme miktarı 2 bin 600 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 312 bin 92 TL oluyor.

Yapı Kredi Bankası konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 600 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve kredi bedelinin %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı