Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi Yaptı

24/10/2018

Son iki hafta içerisinde konut kredisi faiz oranlarında indirim yapan bankalar arasına Yapı Kredi Bankası da eklendi. Yapı Kredi Bankasının indirimden sonra güncel faiz oranlarını KrediPazari.com araştırdı.

Ekimin son haftası itibari ile bankalardan peş peşe konut kredisi indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün itibari ile Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti.

Yapı Kredi Bankası Güncel Konut Kredisi

Yapı Kredi Bankası 3 ile 120 ay arası konut kredisi vadelerinde %2,33’den başlayan faiz oranları uyguluyor. Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünü kapsamında en yüksek %2.7 faiz oranına kadar konut kredisi kullandırıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası'ndan 100 bin TL tutarında 120 ay vadeli kredi için konut kredisi hesaplaması yapıldığında aylık ödeme tutarı 2 bin 486 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 298 bin 320 TL ye denk geliyor.

Yapı Kredi Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar dahilinde, konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 600 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve kredi bedelinin %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı