Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

25/09/2018

Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünü kapsamında %2.46’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisi ürününün detaylarını KrediPazari.com araştırdı.

Geçtiğimiz hafta başı Merkez Bankası’nın kredi faiz oranlarını artırması ile kademeli olarak 20 Eylül’e kadar 15 bankanın konut kredisi faiz oranları da yeniden güncellendi. Bankaların güncel konut kredisi faiz oranı ortalamaları %2.63 oldu.

Yapı Kredi Bankası 120 ay vadeli konut kredisi ürününde %2.46’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Yapı Kredi Bankası konut kredisi ürünü kapsamında en yüksek %2.65 konut kredisi faiz oranı ile kredi veriyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Detayları

En fazla 120 ay vade ile konut kredisi kullandırımı yapılmaktadır.

Konut kredilerinde kredi tutarı, satın alınacak evin ekspertiz değerinin en fazla %80'i oranındadır.

%80’in üzerinde kullanım, satın alınan konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar ilave konut teminatı ile değerlendirilir.

Konut kredisi vade sonundaki azami yaş 70’tir.

Taksit ödemeleri belirlenen dönem ve tutarlarda yapılabilir.

İsteğe bağlı ara ödeme yapıp kalan taksit tutarı azaltılabilir.

Yatırım amaçlı olarak veya tek başına ev alma imkanı olmayan iki kişi ortak olarak konut kredisi kullanabilir ve ev sahibi olabilir.

Başvuru için Gerekli Belgeler

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Gelir Belgesi

Son 2 aya ait güncel maaş bordrosunun biri veya antetli kağıda yazılmış şirket yetkilileri tarafından imzalanmış maaş yazısı, şirket imza sirküleri ve yetki belgesi

Serbest meslek sahipleri için son vergi levhasının fotokopisi

Emekliler için maaş cüzdanlarının fotokopisi

Kira geliri varsa tapu ve kira kontratı fotokopisi

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren bir hizmete ilişkin işlem tarihinden önceki 3 ay içinde ve konut kredisi kullanacak şahsın adına düzenlenmiş bir fatura aslı veya 3 ay içerisinde alınmış ikametgâh belgesi (Adres paylaşım sisteminde adres bilgisinin güncel olması halinde bu maddede yer alan belgelerin beyanı gerekmemektedir.)

Satın alınacak konutun tapusunun fotokopisi

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası’ndan 100.000 TL tutarda 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığından aylık ödeme miktarı 2 bin 600 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 312 bin 92 TL oluyor.

Yapı Kredi Bankası konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 600 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve kredi bedelinin %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı