Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faizlerini Bir Kez Daha Düşürdü

28/08/2019

Yapı Kredi Bankası bir hafta içinde ikinci kez konut kredisi faiz indirimi gerçekleştirdi. Bankanın konut kredisi faiz oranları %1.35’e kadar düştü.

Özel bankaların konut kredisi faiz indirimleri hızlandı. Bankalardan arka arkaya faiz indirimi haberleri geliyor. 22 Ağustos’ta konut kredisi faizlerinde 10 puanlık indirim uygulayan Yapı Kredi bugün itibariyle bir faiz indirimi daha yaparak faiz oranlarını 4 puan daha düşürdü.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faizleri

Yapı Kredi Bankası'nın indirim sonrası güncel konut kredisi faiz oranları 3 yıl vadeye kadar %1.37’ye, 3 ile 10 yıl arası vadelerde ise %1.35’e düştü. Bankanın yıllık konut kredisi maliyet oranı da %17’ye geriledi.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası’ndan 150.000 TL tutarlı kredi için konut kredisi hesaplama yapıldığında 10 yıl vade için kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.500 TL oluyor. Aynı tutarda kredi için 5 yıl vadeli aylık taksitler ise 3.670 TL’ ye denk geliyor. Kredinin 5 yıl vade için toplam geri ödemesi yaklaşık 220.000 TL’ yi buluyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi Koşulları

Yapı Kredi Bankası söz konusu faiz oranları için hayat sigortası, BES ve vadeli mevduat opsiyonel ürünlerinden en az biri ve zorunlu çapraz ürünlerin alınmasını talep ediyor. Bankasının sunduğu zorunlu çapraz ürünleri Yapı Kredi banka kartı, bireysel internet bankacılığı, mobil bankacılık üyeliği, kredi kartı ve 2 adet otomatik fatura ödeme talimatını kapsıyor.

Kaynak: KrediPazarı