Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

06/11/2018

Yapı Kredi Bankası 120 ay vadeli %2.33 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Yapı Kredi Bankasının konut kredisi şartlarını ve konut kredisine ek uyguladığı masraflarını KrediPazari.com araştırdı.

Yapı Kredi Bankası 120 ay vadeli %2.33 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Yapı kredi Bankasının konut kredisi detayları şu şekilde;

En fazla 120 ay vade ile konut kredisi kullandırımı yapılır.

Konut kredilerinde kredi tutarı, satın alınacak evin ekspertiz değerinin en fazla %80'i oranında kullandırılır.

%80’in üzerinde kullandırım, satın alınan konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar ilave konut teminatı ile değerlendirilir.

Konut kredisi vade sonundaki azami yaş 70’tir.

Taksit ödemeleri belirlenen dönem ve tutarlarda yapılabilir.

İsteğe bağlı olarak ara ödeme yapıp kalan taksitlerin tutarı azaltılabilir.

Kredinin kalan ödemesi belirlenen zamandan önce ödenip kredi kapatılabilir.

Yatırım amaçlı olarak veya tek başına ev alma imkanı olmayan iki kişi ortak olarak konut kredisi kullanabilir ve ev sahibi olabilir.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faizleri

Yapı Kredi Bankası 3 ile 120 ay arası konut kredisi vadelerinde %2,33’den başlayan faiz oranları ile kredi kullandırımı yapıyor.

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi Bankası'ndan 100 bin TL tutarında 120 ay vadeli kredi için konut kredisi hesaplaması yapıldığında aylık ödeme tutarı 2 bin 486 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 298 bin 320 TL ye denk geliyor.

Konut Kredisine Ek Uygulanan Masraflar

Yapı Kredi Bankası konut kredisine ek uygulanan masraflar kapsamında, konut durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterse de ortalama olarak 600 TL ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve kredi bedelinin %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alıyor.

Kaynak: KrediPazarı