Yapı Kredi Konut Kredisi Faizlerini %0.89’a İndirdi

20/04/2020

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerinde dev indirim uyguladı. Banka tüm konut taleplerinde %0.89 ile en uygun faiz oranını kullandırmaya başladı.

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarında büyük bir indirim uyguladı. Özel bankaların kredi faizlerini yükselttiği bu günlerde Yapı Kredi’den gelen indirim tüketici oldukça memnun etti.

Bankadan yapılan açıklamada, Yapı Kredi’nin küresel çapta tüm yaşamın etkilendiği bu zor günlerde, ülke ekonomisine olan desteğini artırmaya çalıştığı bildirdi.

İndirim sonrasında banka kredi üst limiti olmaksızın sıfır yada ikinci el ayrımı olmaksızın tüm konut taleplerini aylık %.0.89 faizle kredilendirdiğini açıkladı. Kredinin yıllık maliyet oranı %11,6’ya geriledi. Banka ikinci el konutlar için en düşük faiz oranını sunmaya başladı.

Yapı Kredi Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi’den güncel faiz oranları ile 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için aylık taksitleri 2.150 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise yaklaşık 130.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazari