Yapı Kredi Konut Kredisi Şartları Neler?

31/03/2020

Yapı Kredi Bankası konut kredisi şartları neler? Yapı kredi konut kredisi faiz oranları ve kredi hesaplaması ne kadar?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi için azami olarak 10 yıla kadar vade sunuyor. Konut’un en fazla %90’ına kadar kredi kullandıran banka kalan peşinat kısmı için ise talep edilmesi halinde ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Bankadan konut kredisi kullanabilmek için vade sonundaki azami yaş sınırının 70’i aşmaması gerekiyor.

Konut Kredisi Faizleri

Yapı Kredi Bankası 10 yıla kadar tüm vadelerde %0.99 faiz oranı ile kredi sunuyor. Bankanın yıllık kredi maliyet oranı ise %13 seviyesinde yer alıyor.

Banka ilgili faiz oranlarından yararlanılabilmesi için Hayat Sigortası, BES ve Vadeli Mevduat opsiyonel ürünlerinden en az biri ve zorunlu çapraz ürünlerin alınması zorunlu tutuyor. (Zorunlu Çapraz Ürünler: Yapı Kredi Banka Kartı,Bireysel İnternet Bankacılığı&Mobil Bankacılık Üyeliği, Kredi Kartı, 2 adet Otomatik Fatura Ödeme Talimatı, Esnek Hesap)

Konut Kredisi Masrafları

Yapı Kredi konut kredisine ek olarak 750 ile 2000 TL arasında ekspertiz ücreti, 185 TL ipotek tesis ücreti ve 100.000 TL konut kredisi için 500 TL kredi tahsisi ücreti talep ediyor.

Konut Kredisi Hesaplama

Bankadan 100.000 TL tutarlı ve 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.200 TL oluyor. Vade bitiminde bankaya yapılan kişilere göre değişen masraflar hariç toplam faiz ve anapara ödemesi de 133.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazari