Yapı Kredi Konut Kredisi Şartları Neler?

25/06/2020

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ile dikkat çeken bankalar arasında yer alıyor. Banka aylık sıfır yada ikinci el ayrımı yapmaksızın %0.89 faizle kredisi sunuyor. Peki Yapı Kredi konut kredisi şartları neler?

Yapı Kredi’nin küresel çapta tüm yaşamın etkilendiği bu zor günlerde, ülke ekonomisine olan desteğini artırmaya çalıştığı bildirerek konut kredisi faiz oranlarını düşürmüştü.

İndirim sonrasında banka kredi üst limiti ve sıfır yada ikinci el ayrımı olmaksızın tüm konut taleplerini aylık %.0.89 faizle kredilendirdiğini açıkladı. Kredinin yıllık maliyet oranı %11,6’ya geriledi.

Konut Kredisi Şartları

Bankanın söz konusu oranlarından yararlanabilmek için Hayat Sigortası, BES ve Vadeli Mevduat opsiyonel ürünlerinden en az biri ve Yapı Kredi Banka Kartı, Bireysel İnternet Bankacılığı&Mobil Bankacılık Üyeliği, Kredi Kartı, 2 adet Otomatik Fatura Ödeme Talimatı veya Esnek Hesap ürünlerinden en az birini daha seçmek gerekiyor. Kredi ürünü hem ikinci el hem de sıfır konutlarda kullanılabiliyor.

Yapı Kredi Konut Kredisi Hesaplama

Yapı Kredi’den güncel faiz oranları ile 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için aylık taksitleri 2.150 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise yaklaşık 130.000 TL’ ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazari