Yapı Kredi Yılın İlk Yarısında Kredi Kullandırımını Arttırdı

02/08/2019

Yapı Kredi Bankası’nın 2019 ilk yarı karı belli oldu. Bankadan yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi yılın ilk altı ayında 2 milyar 361 milyon TL net kar etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi, krediler ve mevduatta özel bankaların üzerinde büyüme gösterdiği 2019'un ilk yarısında, ülke ekonomisine 323 milyar lira kaynak sağladı.

Sene başından bu yana toplam nakdi kredilerini %5'lik büyüme ile 232,3 milyar liraya çıkaran bankanın, özel bankalar arasında bu alandaki pazar payı %17,1 oldu.

Toplam müşteri mevduat hacmini yine yılbaşından bu yana %10 artış ile 219,5 milyar liraya yükselten Yapı Kredi'nin müşteri mevduatında özel bankalar arasındaki pazar payı ise %16,2 olarak gerçekleşti.

Bankanın konsolide aktif büyüklüğü, yıl sonuna göre %10 artış ile 409 milyar liraya çıktı. Yapı Kredi'nin net karı ise 2 milyar 361 milyon lira oldu.

Kredi Kullandırımı Yüzde 5 Arttı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, bankanın kuruluşunun 75. yılında, 'Hizmette Sınır Yoktur' anlayışıyla Türkiye ekonomisine değer katmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Erün, şunları kaydetti:

"Güçlü sermaye yapımız, insanı merkeze alan, yenilikçi, sınır tanımayan hizmet anlayışımız ve nitelikli insan kaynağımızdan aldığımız güçle yılın ilk yarısında yüksek bir performans gösterdik. Yılın ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi kredilerimizi %5 oranında artırarak Türkiye ekonomisine 323 milyar liralık kaynak sağladık. Kredi Garanti Fonu'nun da desteğiyle TL kredilerimizi yıl sonuna göre %9 oranında artırarak 131,6 milyar liraya yükselttik. Reel sektörün en büyük destekçileri arasında yer almaya devam ettiğimiz 2019 yılında, toplam 8,4 milyar lira tutarındaki KGF kredisinin de katkısıyla KOBİ'lerimize destek sağlamayı sürdürdük

Kaynak: KrediPazarı