Yarım Kalan Çok Sayıda Gayrimenkul Olabilir

07/01/2019

Gayrimenkul alımı için en uygun dönem olduğunun altını çizen Adnan Polat, Bankaların işini iyi yapan firmalara destek vermemesi durumunda "yarım kalan çok sayıda gayrimenkul olabilir" dedi.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli temsilcilerinden Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'tan önemli uyarılar geldi. Sektörde nakit sıkıntısı bulunduğunu, Bankaların şirketlere kredi vermediğini hatırlatan Polat, "İşini ciddi olarak yapan firmalara muhakkak ki bankaların destek vermesi lazım. Yoksa bankaların elinde yarım kalan çok sayıda gayrimenkul olabilir" uyarısında bulundu.

Konut sektöründe yaşanan nakit durgunluğu devam ederken, bazı önemli fırsatları da içinde barındırıyor. Sektörün önemli isimleri konut alımında uygun fiyatlı bir dönemden geçildiğini, alım için en uygun zamanın olduğunu ifade ediyor. 2019 yılının inşaat sektörüne yönelik ilk açıklaması ise Adnan Polat'tan geldi.

2018 yılında konut satışları bir önceki yılla hemen hemen aynı rakamlara geleceğini ifade eden Adnan Polat yaptığı açıklamasında 2019 yılı için alım zamanı olduğunu hatırlattı.

Polat, "Akıllı olan şu dönemde ihtiyacı varsa veya yatırım yapacaksa gayrimenkule yönelir. Biz bunları yaşadığımız vakit 100 liralık değeri olan bir mal 50 liraya satılıyor. Bugün alan 2 sene sonra 100 liraya satıyor. Bu, yatırımcı için hem fırsat hem de bir imkan. Bunu kullanmaları lazım. Şu anda bu konuyu iyi değerlendiren gelip daire alıyor. Ben tavsiye ediyorum. Konuta yatırım yapmaları lazım, daha ucuzunu bulamazlar." ifadelerini kullandı.

Konutta KDV ve Tapu Harcı İndirimi Devam Ediyor

Yeni yıl 2019'da uzatılan önemli indirimler arasında konutta KDV indirimi ile tapu harçlarına ilişkin indirimler 2018 sonunda tamamlanması gerekirken Bakanlık tarafından uzatılmıştı. Konut alımı yapmak isteyen vatandaşa destek olması amacıyla Hükümet tarafından konut teslimlerinde uygulanan %18 olan KDV oranını, %8’e, tapu harçlarında ödenen oranı ise %0,20’den %0,15’e düşürmüştü. Yapılan bu hamle ile birlikte tapu harcı oranı da %4'ten %3 olarak indirimler sürüyor.

Konut Kredisi Faizlerinde 0.98 Fırsatı

3 kamu bankası, 2 katılım bankası ve 1 özel banka ise konut satışlarında uygulanan faiz oranlarını düşürdü. 2018 yılının son ayı aralık ayında indirim yapılan konut kredisi faiz oranları sadece anlaşmalı inşaat firmalarında geçerli. Bankaların alacaklı olduğu anlaşması bulunan sınırlı sayıdaki inşaat firmalarının sıfır konutlarında geçerli.

Kaynak: Emlak Pencerem