Yeni Konut Kredileri Faiz Oranları

29/06/2018

Kamu Bankalarının faiz indirimi kampanyası kapsamında sundukları %0.98 konut kredisi faiz oranı ile kampanyaların sona ermesi ile gerçekleşecek olası konut kredisi faiz oranlarını KrediPazarı karşılaştırdı.

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ konut satışlarını cazip hale getirmek için hükümetin desteği ve uğraşları sonucu konut kredisi faiz oranlarını %0.98’e indirmişti. Ardından sektörün öncü firmaları 15 Mayıs itibari ile konut stoklarını bitirmek için %20 indirim ve %5 peşin kampanyası başlattı. %0.98’lik konut kredisi ve konut sektörünün kampanyası yoğun talep görerek kampanya süresi 30 Haziran’a uzatıldı.

Seçimlerin ardından ve konut  sektörünün kampanyasının sona yaklaşması ile herkes konut kredisi faiz indiriminin ne zaman son bulacağını düşünmeye başladı. Bankalardan resmi bir açıklama gelmese de KONUDER’in bugün yaptığı açıklama sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranlarının pazartesi itibari ile güncellenmesi bekleniyor.

Yeni Konut Kredileri Faiz Oranları Ne Kadar Olacak

Konut kredisi faiz indirimi kapsamında kredi faiz oranlarını %0.98’e çeken kamu bankalarının zarar ettiği bilinen bir gerçekti. Pazartesi ile konut kredisi faiz oranlarının konut kredisinde psikolojik sınır olan %1’in üzerine çıkacağı net olarak tahmin ediliyor. Beklentilere göre konut kredisi faiz oranları indirim kampanyasından önce olduğu gibi %1.30 civarında olacak. Kamu bankalarının konut kredisi indiriminin ardından özel bankaların bazılarının da rekabet etmek için konut kredisi faiz oranlarını %1.30 seviyelerine çekmeleri tahmin ediliyor.

Konut Kredisi Faiz İndiriminden Sonra

Konut kredisi faiz indirimi kapsamında %0.98 faiz oranıyla 120 ay vadeli 200.000 TL konut kredisi hesaplaması yapıldığında aylık ödeme tutarı 2.169 TL geri ödenecek toplam tutar ise 260.280 TL oluyor.

Yeni güncellenecek konut kredisi faiz oranlarında tahmin edilen kredi faizi olan %1.30 kredi faizi üzerinden 120 ay vadeli  konut kredisi hesaplaması yapıldığında 200.000 TL konut kredisi ürünü için aylık ödeme tutarı 2.882 TL toplam geri ödenecek kredi tutarı ise 345.840 TL oluyor. İki konut kredisi faizi arasında oluşan toplam ödeme farkı 85.560 TL olarak ortaya çıkıyor.

Konut kredisi faiz indirimi kampanyası devam ederken bankaların KrediPazari.com’a özel faiz oranlarını ve vade sürelerini karşılaştırıp en uygun konut kredisi fırsatlarından yararlanmak için konut kredisi hesaplama uygulanabilir.

Kaynak: KrediPazarı