Yükselen Konut Kredisi Faizleri Sonrası Senetli Satışlar

09/07/2018

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının en düşük %1,25 seviyesine gelmesi vatandaşı banka kredisiz konut satın alma yöntemlerine yöneltti.

Yükselen konut kredisi faiz oranları ve bankaların konut kredisi faiz indirimi kampanyalarının sona ermesi vatandaşı banka kredisiz taksitle ev alma yöntemlerini araştırmaya itiyor. Bu konuda öne çıkan en büyük alternatif ise hiç tartışmasız senetle konut satışı yapan konut projeleri oluyor.

Pek çok konut projesinde senetle konut satışı yapılırken bazı projelerde faizsiz taksitle konut satışı seçeneği bile sunuluyor.

Senetle Konut Alma

Özellikle de büyük inşaat firmaları tarafından gerçekleştirilen markalı konut projeleri için senetle konut satışı imkanı sunuluyor. Örnek olarak Emlak Konut tarafından üretilen Başkent Emlak Konut projesi için 60 ay vadede geçerli sıfır faizli borçlanma imkanı sunuluyor.

Bazı konut markaları ise bankalarla anlaşmalı olarak çok daha düşük konut kredisi faiz oranları üzerinden konut kredisi kullanılmasına olanak sağlıyor. Böylelikle bankalarla anlaşmalı konut projeleri normal konut kredisi faiz oranları ile kıyaslandığında düşük konut kredisi faiz oranları ile daha uygun koşullarda ev sahibi olunmasını sağlıyor.

Kaynak: kamu personeli