Yüzde 0.49 Faizli Taşıt Kredisi Kampanyası Genişleyerek Büyüyor

07/11/2019

Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank tarafından kullandırılan %0.49 faizli taşıt kredisi kampanyasına bugün itibariyle Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım Bankası da dahil oldu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik yerli üretimi desteklemek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile işbirliği gerçekleştirerek taşıt kredisi kampanyası kullandırmaya başlamıştı.

Üç banka, 01 Ekim itibariyle Türkiye'de üretim yapan otomotiv markalarının binek ve ticari araçlarının alımlarında %0,49 ila %0,69 oranında faizlerle taşıt kredisi kullandırmaya devam ediyor. Üç kamu bankasının taşıt kredisi kampanyasına bugün kamu katılım bankalarından da destek geldi. Ziraat Bankası HalkBank ve VakıfBank’a ek olarak bugün itibariyle Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Emlak Katılım bankaları da dahil oldu. Katılım bankasından konuya ileişkin yapılan açıklamada şöyle;

"1 Ekim 2019 tarihinde otomotiv sektöründe yerli üretimi desteklemek ve müşterilere uygun koşullarda finansman sağlamak amacıyla Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından bir kampanya başlatılmıştı. Bugünden itibaren Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım’da yine aynı amaçlar doğrultusunda taşıt finansmanı kampanyası başlatıyor. Üç kamu katılım bankası, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile yaptıkları işbirliğiyle yıl sonuna kadar müşterilerine uygun oranlı finansman avantajı sunuyor."

Açıklamaya göre, Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için 31 Aralık tarihine kadar uygulanacak, 12-60 ay vadeli, kampanya kapsamındaki anlaşmalı otomotiv firmaları şöyle:

Binek Araçlar (50.000 -120.000 lira): Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota

Ticari Araçlar (72.000 - 500.000 lira):BMC, Fiat, Ford-Otosan, Gaz Grup, Isuzu, Karsan, Mercedes, Otokar, Temsa

Taşıt Kredisi Hesaplama

Kamu bankalarının kampanyası kapsamında 75.000 TL tutarda 5 yıl vadeli taşıt kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin toplam geri ödemesi yaklaşık 86.800 TL’ ye karşılık geliyor. Kredinin aylık taksitleri ise 1.500 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı