Yüzde 0.98 Konut Kredisi ile İzmir’de Ev Sahibi Yapan Projeler

08/01/2019

Bankaların konut sektörüyle gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında anlaşmalı konut projelerinde %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Bankaların İzmir’de %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırdığı projeleri KrediPazari.com araştırdı.

Ziraat Bankası’nın konut sektörüyle yaptığı işbirliği kapsamında kendi müşterisi konut firmalarının projelerinde geçerli olarak konut kredisi faiz oranlarını %0.98 seviyesine çekti. Ziraat Bankası’nın ardından kampanyaya HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası da destek verdi.

Bankalar anlaşma kapsamında faiz oranlarını %1.78 seviyesine indiriyor. Aradaki %0.80’lik faiz farkını da anlaşmalı konut firması üsteliyor. Böylelikle anlaşmalı konut projelerinden konut alan vatandaşa %0.98 faiz oranı kullandırılıyor.

Anlaşmalı konut projeleri için sunulan %0.98 faiz oranı ile 120 ay vadeli 500 bin TL tutarlı konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık ödeme tutarları 7.000 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 852.000 TL’ye karşılık geliyor.

Bankaların %0.98 konut kredisi faiz oranı kullandırdığı İzmir projeleri şu şekilde;

Ziraat Bankası Anlaşmalı İzmir Konutları

Aryom Koru

A Loft Bornova

Akçay 41

Karşıyaka Tower

Halkbank Anlaşmalı İzmir Konutları

Folkart Towers

İş Bankası Anlaşmalı İzmir Konutları

Ege Perla

Ikon Tower Baza

Ikon Loft

Ziraat Katılım Anlaşmalı İzmir Konutları

232 Flora

Folkart Ti̇me Bornova

Anlaşmaya katılan Vakıf Katılım Bankası'nın İzmir'de anlaşmalı olduğu konut projesi bulunmuyor.

Kaynak: KrediPazarı