Yüzde 2’nin Altında Faiz Oranları ile Konut Kredisi Kullandıran Bankalar

21/11/2018

Özel bankaların konut kredisi faiz oranları son günlerde hızla düşmeye başladı. %2’nin altında konut kredisi faiz oranı sunan banka sayısı beşe yükseldi. KrediPazari.com %2’nin altında konut kredisi faiz oranı uygulayan bankaları araştırdı.

Özel bankalar son günlerde peş peşe konut kredisi faiz indirimi yaptı. Kasım ayının ortasına kadar %2’nin altında konut kredisi kullandıran tek banka Ziraat Bankası iken arka arkaya gelen konut kredisi faiz indirimlerinden sonra bu sayı beşe yükseldi. Güncel olarak İNG Bank, Şeker Finans, Kuveyt Türk Bankası, ICBC ve Ziraat Bankası %2’nin altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları %2.48 seviyesine geriledi. En düşük konut kredisi faiz oranları sık sık güncellenerek daha da düşüyor. Beş banka %2 faiz oranının altına konut kredisi kullandırırken %3’ün üzerinde konut kredisi faiz oranı kalmadı.

Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranından başlayarak %2’nin altında konut kredisi kullandıran bankalar şu şekilde;

İNG Bank Konut Kredisi

İNG Bank konut kredisi faiz indirimi sonrasında bankalar arasında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandırmaya başladı. İNG Bank 36 - 60 ay arası vadelerde %2.01, 61- 120 ay arası vadelerde %1.91 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

ICBC Bank Konut Kredisi

ICBC Bank’ın standart konut kredisi ürününde faiz oranı %2.8 olmasına rağmen ilk evini alacak müşterilerine özel sunduğu Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında %1.92 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Şeker Finans Konut Kredisi

Şeker Finans bugün yaptığı faiz indiriminin ardından 360 ay vadeye kadar konut kredilerinde %1.97 faiz oranı uyguluyor. Şeker Finans %1.97 faiz oranı ile bankalar arasında 120 ay üzeri kredilerde uygulanan en düşük konut kredisi faiz oranını sunuyor.

Kuveyt Türk Konut Kredisi

Kuveyt Türk Bankası da yaptığı faiz indiriminin ardından 60 aya kadar vadeli konut kredilerinde %1.99, 120 aya kadar vadeli konut kredilerinde ise 1 milyona kadar %2.04 faiz oranı kullandırıyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi

En düşük konut kredisi faiz oranına sahip kamu bankası olan Ziraat Bankası 120 ay vadeli 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde %1.98 faiz oranı uygularken 100 bin TL üzerinde 500 bin TL ye kadar kullanılan konut kredilerinde %2.09 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

En Düşük Konut Kredisi Hesaplama

Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı olan %1.91’den 100 bin TL tutarında konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 2 bin 130 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 255 bin 600 TL ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı