Ziraat Bankası 0.79 Konut Kredisi Hesaplama

13/03/2020

Ziraat Bankası ilk kez satışa sunulan konutların alımı için aylık %0.79’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası’ndan konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

Konut kredisi faiz indirimlerine öncülük eden Ziraat Bankası kredi faiz oranları ile cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Son haftada birçok özel banka konut için faizlerinde artış uygulasa da Ziraat Bankası en uygun konut kredisi faizini değişiklik uygulamadan sunmayı sürdürüyor.

Banka sıfır konutlar için aylık 15 yıla kadar tüm vadelerde %0.79 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka ikinci el konutlar için olan kredi taleplerini ise %0.94 faiz oranı ile karşılıyor.

Ziraat Bankası Kredi Masrafları

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK için ortalama 50 TL, hayat sigortası için ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 130 TL ipotek tesis ücreti ve en az 573 TL ekspertiz ücreti uyguluyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat’ten sıfır konut için 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vadede aylık ödemeleri 2.099 TL oluyor. Vade sonunda bankaya yapılan toplam geri ödeme ise 125.940 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari