Ziraat Bankası Faiz İndiriminin Detayları

14/12/2018

Ziraat Bankası’nın bugün açıkladığı %0.98 konut kredisi faiz oranlarının detaylarını KrediPazari.com araştırdı.

Ziraat Bankası, ‘‘Bugüne kadar konut sektörüne sunduğu öncü çözüm önerilerine bir yenisini daha ekleyerek, bugün itibariyle hem Bankamız ile kredili çalışmakta olan konut üreticisi firmalarımızın hem de bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yeni bir uygulama başlatmıştır.’’ açıklamalarına yer vererek konut sektörü ile işbirliği içerisinde oluşturduğu yeni konut kredisi kampanyasını duyurdu. Peki Ziraat Bankası’nın konut sektörü ile ortaklaşa sunduğu kampanyanın detayları neler?

Ziraat Bankası Aylık 1.78 Faiz Oranı Uyguluyor

Özel Bankaların Ekim ortasından beri uygulamaya başladığı konut kredisi faiz indirimlerine rağmen kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimi yapmaması tepki çekiyordu. Ziraat Bankası bugün yaptığı açıklama ile konut kredisi faiz indirimi yaptığını duyurdu. Ziraat Bankası bankalar arasında uygulanan en düşük konut kredisi faiz oranını kullandırmaya başladı. Yeni oluşturulan faiz indirimi kampanyası kapsamında Ziraat Bankası’nın müşterilerine uyguladığı konut kredisi faiz oranı %1.78 olarak uygulanıyor.

Yüzde 0.98 Faiz Oranını Anlaşmalı Firmalar Sağlıyor

Ziraat Bankası %0.98 faiz oranı ile müşterilerine konut kredisi kullandırmıyor. Ziraat Bankası ile anlaşmalı olan firmalar bankanın konut kredisi faiz oranları üzerine %0.80’lik bir destek uygulayarak konut kredisi faiz oranlarını %0.98’e çekiyor.

Ziraat Bankasının kullandırdığı %1.78 faiz oranına ek konut sahibi firmanın desteği olan %0.80 eklenerek konut alacak vatandaşa %0.98 faiz oranı sağlanmış oluyor. Ziraat Bankası ile anlaşması bulunmayan firma ya da müteahhitten konut alacak olan vatandaş %0.98 faiz oranından faydalanamıyor.

Ziraat Bankası ve konut satıcının anlaşmalı olmadığı durumda %1.78 faiz oranı üzerinden 120 ay vadeli 200 bin TL kredi kullanacak vatandaş üzerinden konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin geri ödeme tutarı 485.600 TL olurken aylık ödemeleri ise 4.500 TL’ye karşılık geliyor.

Yüzde 0.98 Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası ile anlaşmalı konut projesi için kullanılacak 200.000 TL tutarlı %0.98 faiz oranlı kredi için 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin toplam geri ödemesi 341.000 TL oluyor. Kredinin aylık ödeme miktarları ise 2.840 TL’ye denk geliyor.

Ziraat Bankası ile anlaşma sağlayıp konut kredisini destekleyen firmaların projeleri için konut kredisi kullanıldığında toplam geri ödeme miktarında anlaşmasız projelere oranla 200 bin TL’lik konut kredisi için 144.000 TL daha az ödüyor.

Konut almak için Temmuz ayından beri 0.98 faiz oranlarını bekleyen vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Fakat konut kredisi faiz oranlarının %0.98 oranına düşmesi konut firmalarına bağlı oldu.

Kaynak: KrediPazarı