Ziraat Bankası Gayrimenkulü Konut Kredisi

15/03/2019

Ziraat Bankası elindeki konutların satışında düşük faiz oranı ve birçok konut kredisi masraflarından muaf şekilde Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

Ziraat Bankası banka gayrimenkulü olan konutların satışında özel avantajlarla konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası kendi mülkü konutların satışlarında konut kredisine ek uygulanan masrafların büyük çoğunluğunu uygulamıyor.

Ziraat Gayrimenkulü Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası kendi mülkü konutların satışında bankalar arasındaki en düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan %1.28 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası’ndan 150.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri 3.600 TL oluyor. Toplam geri ödeme miktarı ise 215.800 TL’ ye denk geliyor.

Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası kendi gayrimenkulü konutlar için konut kredisi kullanıldığında 2000 TL’ yi aşabilen ekspertiz ücreti ile KKDF ve BSMV masraflarını almıyor. Banka gayrimenkulleri için krediye ek olarak sigorta bedelleri ve DASK ücretinin haricinde kredi tutarının %0.5’i kadar kredi tahsis ücreti alınıyor.

Kaynak: KrediPazarı