Ziraat Bankası İnşaat Tamamlama Konut Kredisi Faizleri

12/04/2019

Ziraat Bankası kendi konutunu yaparken krediye ihtiyaç duyan müşterilerine düşük faiz oranları ile İnşaat Tamamlama Konut Kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası inşaatını tamamlamak için finansmana ihtiyaç duyan tüketiciler için de uygun şartlarda düşük faizli konut kredisi kullandırıyor. Banka inşaat halindeki konutun en az %70’i tamamlanmış olması şartı ile 10 yıl vadeye kadar dek konut kredisi veriyor.

Ziraat Bankası Faiz Oranları

Ziraat Bankası İnşaat Tamamlama Konut Kredisi ürünü kapsamında da 10 yıl vadede kadar limit sınırı olmaksızın %1.28 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Ayrıca konut kredilerini KKDF ve BSMV masraflarından muaf tutuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası İnşaat Tamamlama Konut Kredisi ürünü kapsamında 10 yıl vadeli 200.000 TL tutarlı konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında kedinin toplam geri ödemesi 392.500 TL’ ye karşılık geliyor. Kredinin aylık ödemeleri ise 3.270 TL oluyor.

Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası konutun krediye değer tespiti için 573 ile 2068 TL arasında ekspertiz ücreti talep ediyor. Banka ipotek tesis ücreti olarak 130 TL, kredi tahsis ücreti için de kredinin %0.50’si kadar komisyon alıyor. Ayrıca ortalama 50 TL DASK prim tutarı talep ediyor.

İlgili konut kredisi ürünü kapsamında Ziraat Bankası kredi süresi boyunca hayat ve konut sigortası zorunlu tutuluyor. Sigorta primleri kişiye ve konut durumuna göre değişiyor.

Kaynak: KrediPazarı