Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi

11/06/2019

Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm kapsamından yararlanan vatandaşlara özel düşük faiz oranlarıyla Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

Ziraat Bankası afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini kapsamında düşük faiz oranlarıyla devlet destekli kentsel dönüşüm konut kredisi kullandırılıyor. Ziraat Bankası en fazla 10 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü için 10 yıla kadar tüm vadeler için %1.69 faiz oranı uyguluyor. Banka kentsel dönüşüm konut kredilerini Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) masraflarından muaf tutuyor. Kredinin yıllık maliyet oranı %23’e denk geliyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi kapsamında en az 630 ekspertiz ücreti talep ediyor. Banka ipotek tesis ücreti olarak 130 TL, kredi tahsis ücreti için de kredinin %0.50’si kadar komisyon alıyor.

Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi için 100.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık taksitler 1.950 TL oluyor. Kredinin vade sonunda toplam geri ödemesi ise 234.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı