Ziraat Bankası Konut Kredisi Erteleme Nasıl Yapılır?

02/04/2020

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme nasıl yapılır? Ziraat konut kredisi erteleme faizi ne kadar? Kredi ertlendiğinde geri ödemeler nasıl planlanıyor?

Ziraat Bankası coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla süreci atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paketi açıkladı.

Banka bu kapsamda en çok etkilenen sektörlere 12 aya kadar ve bireysel müşterileri için de altı aya kadar kredilerinde faizsiz anapara ödemesiz şekilde erteleme yapacağını bildirdi. Ayrıca ek finansman ihtiyacı olan tüketiciler için de finansman kanallarını açık tutacağını belirtti.

Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerinin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitlerini erteliyor. Banka talep edilmesi halinde ertelemenin yanında konut kredisi için azami 180 aya, ihtiyaç kredisi için ise 60 aya kadar yeniden kredi yapılandırma fırsatı sunuyor.

Ziraat Bankası müşterilerinin ödemelerini kolaylaştıracak önemli bir karar daha aldı. Banka kredi erteleme faizini kredi vadesinin tamamına yayarak müşterilerine daha kolay ödeme fırsatları sunuyor.

Söz konusu işlem şu an için sadece Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştiriliyor. Son dönemde coronaviruse karşı alınan tedbirler dahilinde bankaların çalışma saatlerinde değişikliğe gidilse de Ziraat Bankası sabah 09.00 akşam ise 17.00 saatleri arasında çalışmaya devam ediyor.

Ziraat Bankası müşterilerinin şubede bekleme sürelerini azaltmak için yeni bir sistem geliştirdi. Bankadan kredi ertelemek isteyen müşteriler öncelikle kredi ertelemek için bankaya SMS atarak işlemi başlatıp onay mesajı geldikten sonra işlemlerini şubeden tamamlamak için gidebiliyor. Böylelikle şubedeki bekleme süresi kısalıyor.

Ziraat Bankası tüketicinin anapara ve faiz ödemelerini ertelemek için kalan kredi borcuna bağlı olarak ek bir erteleme faizi uyguluyor. Bu faizi kabul eden tüketicinin ertelemeden yararlanmak için bir de kredi sicilinin temiz olması gerekiyor.

Ziraat Konut Kredisi Erteleme Hesaplama

Ziraat Bankasından %0.79 faizle 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli borcu olan tüketici konut kredisi erteleme yaptığında altı ay sonra aylık 1.950 TL, toplamda ise 128.700 TL geri ödeme yapacak.

Kaynak: KrediPazari