Ziraat Bankası Konut Kredisi Erteleme Şartları

27/03/2020

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme şartları neler? Ziraat Bankası konut kredisi erteleme için ne kadar faiz uyguluyor?

Ziraat Bankası coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla süreci atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paketi açıkladı.

Banka bu kapsamda en çok etkilenen sektörlere 12 aya kadar ve bireysel müşterileri için de altı aya kadar kredilerinde faizsiz anapara ödemesiz şekilde erteleme yapacağını bildirdi. Ayrıca ek finansman ihtiyacı olan tüketiciler için de finansman kanallarını açık tutacağını belirtti.

Personel maaşlarını Ziraat Bankası’ndan ödeyen işverenlerin ödemelerinde zorlanması halinde personel çıkarmamak şartıyla maaşlarını ödemeleri için kredi kullandıracağını da açıklayan banka pek çok ekonomik kolaylık sağladı.

Peki Ziraat Bankası’ndan konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi olan bireysel müşteriler ödemelerini nasıl erteleyebilecek?

Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerinin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitlerini erteliyor. Banka talep edilmesi halinde ertelemenin yanında konut kredisi için azami 180 aya, ihtiyaç kredisi için ise 60 aya kadar yeniden kredi yapılandırma fırsatı sunuyor.

Söz konusu işlem şu an için sadece Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştiriliyor. Son dönemde coronaviruse karşı alınan tedbirler dahilinde bankaların çalışma saatlerinde değişikliğe gidilse de Ziraat Bankası sabah 09.00 akşam ise 17.00 saatleri arasında çalışmaya devam ediyor.

Ziraat Bankası tüketicinin anapara ve faiz ödemelerini ertelemek için kalan kredi borcuna bağlı olarak ek bir erteleme faizi uyguluyor. Bu faizi kabul eden tüketicinin ertelemeden yararlanmak için bir de kredi sicilinin temiz olması gerekiyor.

Ziraat Bankası'nın kredi erteleme işlemini sadece şubelerden gerçekleştirmesi Covid-19 nedeniyle evden çıkmasnın oldukça riskli olduğu günlerde tepki gördü. Müşterilerden bankanın şebelerinin yoğun talep gören işlem nedeyle oldukça kalabalık olduğu ve çağrı merkezinde bekleme sürelerinin bir saati aştığı belirtiliyor.

Kaynak: KrediPazari