Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı

05/10/2018

Konut kredisi denilince akla ilk gelen bankalar arasında yer alan bankaların konut kredisi faiz oranı ortalamasının altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarını ve uygulanan masrafları KrediPazari.com araştırdı.

Ziraat Bankası konutun ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar konut kredisi kullandırıyor. Ayrıca konut kredisi süresi boyunca hayat sigortası, konut sigortası ve zorunlu deprem sigortası uyguluyor.

Ziraat Bankası konut kredisi ürünlerine başvuru, şubeler, web sayfası, mobil işlemlerden yapıldığı gibi ATM ve çağrı merkezinden de gerçekleştirilebiliyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası 100 bin TL'ye kadar olan konut kredileri için %1.98 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 100 bin TL ile 500 bin TL arası kullandırımlar için ise %2,09 faiz oranı uyguluyor. 500 bin TL üzeri kullandırımlar için ise %2,18 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankasından 100 bin TL için 120 ay vadeli konut konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 2 bin 188 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 262 bin 560 TL oluyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında asgari 498 TL azami 1798 TL arasında ekspertiz ücreti, ortalama 130 TL ipotek tesis ücreti ve zorunlu olarak uygulanan konut ve hayat sigortası için de ortalama 180 TL masraf talep ediyor.

Kaynak: KrediPazarı