Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizleri İnecek mi?

10/12/2019

Ziraat Bankası en uygun faiz oranlarını sunan banka konumundayken yaklaşık iki ayı aşkın süredir faiz indirimi gerçekleştirmeyerek söz konusu konumunu kaybetti. Birçok özel banka Ziraat Bankası’nın altında faizlere indi. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faizleri inecek mi?

Merkez Bankası’nın ilk faiz indiriminin ardından Ağustos ayının başında konut kredisi faizlerini diğer kamu bankaları ile beraber %1’in altına çeken Ziraat Bankası Ağustos sonrasında konut kredisi faiz oranlarında bir daha indirim gerçekleştiremedi.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları için tabela faiz oranları kapsamında %1.09 kampanyalı faiz oranları dahilinde ise %0.99 faiz oranı sunuyor. Bankanın konut için kredi faiz oranı güncel Ağustos başından itibaren Kasım ayının ortasına kadar en uygun seviyede bulunuyordu.

Birçok özel banka son haftalarda faiz indirim atağı uyguladı. Güncel olarak Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Akbank, TEB, İNG, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA konut kredisi faizleri %1’in altında seviyelerde.

Ziraat Bankası’nın gelişmeler karşısında konut kredisi faizlerinde yeni bir indirime gidip gitmeyeceği merak edilirken beklentiler bankanın önümüzdeki hafta faiz indirimi yapabileceği yönünde. Merkez Bankası’nın Aralık ayı para politikası faiz toplantısında indirime gitmesine kesin gözüyle bakılırken Kamu bankalarının da kararın ardından konut kredisi faizlerini indirmeleri bekleniyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan güncel olarak 350.000 TL tutarda 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapılığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 4.150 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise yaklaşık 750.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazari