Ziraat Bankası Konut Kredisi Şartları Neler?

26/08/2019

Ziraat Bankası konut kredisi kullandırım şartları neler? Ziraat Bankası hangi koşullarda konut kredisi kullandırıyor?

Ziraat Bankası geçtiğimiz haftalarda uyguladığı değişiklik sonrasından azami 10 yıla kadar olan konut kredisi vadesini 15 yıla çıkardı. Banka 15 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor. Ayrıca konutun ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi veriyor. Banka konut değerinin %20’si için peşinat kullanılmasını talep ediyor.

Ziraat Bankası krediye konu konut üzerine kredi süresince ipotek tesis ediyor. Gerekli görülmesi halinde ise ek ipotek yada teminat talep edebiliyor. Ayrıca kredi süresince konut sigortası, hayat sigortası ve deprem sigortasını yapılmasını zorunlu tutuyor. Ziraat Bankası’nın konut ürün paketi kapsamında sunduğu kampanyalı %0.99 faiz oranının kullanılması için kişiden sorunsuz bir kredi geçmişi ve yüksek bir kredi notu istiyor. Kredi geçmişi sorunlu olan vatandaşlar söz konusu faiz oranından yararlanamıyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan 200.000 TL tutarda 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.850 TL oluyor. Kredinin vade sonunda masraflar hariç toplam geri ödemesi ise 342.600 TL’ ye denk geliyor.

Ziraat Bankası Sigorta Masrafları

Ziraat Bankası krediye ek uygulanan zorunlu sigortalar dahilinde kişiye göre değişiklik göstermekle beraber yıllık 110 TL hayat sigortası ve yıllık ortalama 180 TL’ de konut sigortası bedeli talep ediyor. Ayrıca ortalama 50 TL alım satım işlemlerinde zorunlu olan DASK prim tutarı alıyor.

Ziraat Bankası konutun krediye konu değer tespiti için 573 ile 2068 TL arasında ekspertiz ücreti alıyor. İpotek tesis ücreti için yaklaşık 153 TL, kredi tahsis ücreti için de kredinin %0.50’si kadar komisyon uyguluyor. Ziraat Bankası’nın masraflar dahil konut kredisi yıllık maliyet oranı %12.8 oluyor.

Kaynak: KrediPazarı