Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma Şartları Neler?

04/10/2019

Ziraat Bankası konut kredisi yapılandırma şartları neler? Banka konut kredisi yapılandırmak için ne kadar masraf uyguluyor?

Ziraat Bankası Ağustos başından itibaren uygulamaya başladığı kampanya dahilinde 500.000 TL’ ye kadar krediler için 15 yıl vadeye kadar %0.99 faiz oranı ile kredi kullandırımı yapıyor. Banka kampanya haricinde ve 500.000 TL’nin üzerindeki talepler için ise %1.19 faiz oranı ile kredi sunuyor.

Ziraat Bankasından hafta başında yaptığı açıklama ile Ekim başından itibaren geçerli olmak üzere konut kredisi yapılandırmaya başladığını açıklandı. Yüksek faizlerle kredi kullanan vatandaşın mağduriyeti uzun aylar sonra son buluyor. Ziraat Bankası 500.000 TL kadar olan Ağustos ayı öncesinde kullanılmış konut kredilerini %0.99 faiz oranı ile yapılandırıyor.

Ziraat Bankası Konut kredisi Yapılandırma Masrafları

Ziraat Bankası, yapılandırma esnasında banka eski konut kredisi borcunu kapattığı için 36 ay vadeli ve üzeri konut kredileri için %2, 36 ay vade altındaki konut kredileri için ise %1 erken ödeme cezası uyguluyor. Bunun yanında yeniden kredi kullanımından doğan ipotek tesis ücreti ve kredi tahsis ücreti ve diğer dosya masrafları ile kişiye göre değişiklik gösteren sigorta masraflarının ödenmesi gerekiyor. Kredi yapılandırmak isteyen tüketicinin yapılandırma masraflarını ve faiz indirimlerini kontrol ederek karını hesaplamaması halinde yapılandırma daha da maliyetli hale gelebiliyor.

Söz konusu hesap KrediPazari.com’un refinansman sayfasından kolaylıkla yapabiliyor

. Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma Hesaplama

Hesaplama Ziraat Bankası’ndan %0.99 faiz oranı ile 200.000 TL tutardaki konut kredisi 10 yıl vade ile yapılandırıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.850 TL oluyor. Vade sonunda yapılandırma kredisine ödenen toplam tutarda 342.700 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı