Ziraat Bankası Konutları için Kredi Almanın Avantajları

08/02/2019

Ziraat Bankası kendi gayrimenkulü olan konutların satışında ve konut kredisi kullandırılmasında birçok avantaj sunuyor. Ziraat’ten konut alımında düşük konut kredisi faiz oranlarının yanında krediye ek uygulanan masrafların büyük çoğunluğundan muaf olunuyor.

Ziraat Bankası bankanın gayrimenkulü olan konutların satışında özel avantajlarla konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası kendi mülkü konutların satışlarında konut kredisine ek uygulanan masrafların büyük çoğunluğunu almıyor.

Ziraat Bankası Mülkü Konutlara Uygulanan Faiz

Ziraat Bankası kendi mülkü konutların satışında %1.68 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Bu oran bankaların konut kredisi faiz oranları arasında uygulanan en alt seviye.

Ziraat Bankası’ndan 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri 2.650 TL oluyor. Toplam geri ödeme miktarı ise 159.000 TL’ ye denk geliyor.

Ziraat Bankasın Konutları için Kredi Kullanmanın Avantajları

Ziraat Bankası kendi gayrimenkulü konutlar için konut kredisi kullanıldığında 1800 TL’ye kadar uygulanan ekspertiz ücreti almıyor. Bu kapsamdaki kredileri kredinin %0.5’i kadar uygulanan kredi tahsisi ücretinden de muaf tutuyor. Krediye ek olarak sadece sigorta bedelleri ve DASK ücreti alınıyor.

Kaynak: KrediPazarı