Ziraat Bankası Kredi Faiz Oranları Ne Kadar?

21/11/2019

Ziraat Bankası konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi için ne kadar faiz oranı sunuyor? Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Ziraat Bankası Ağustos başında uygulamaya başladığı kampanya kapsamında konut kredisi faiz oranlarını %1’in altına çekerek %0.99 olarak uygulamaya başladı. Ardından Merkez Bankası’nın Eylül ayı faiz indirimi sonrasında ihtiyaç kredisi faiz oranlarını düşüren banka Ekim ayı itibariyle de taşıt kredisinde %0.49’dan başlayan faiz oranları kullandırmaya başladı.

Yaklaşık üç ay boyunca en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran Ziraat Bankası özel bankaların faiz indiriminin ardından cazibesini yitirmeye başladı. Ziraat Bankası’ndan yeni bir konut kredisi faiz indirimi beklenirken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki hafta içinde duyurulacak yeni modelle Ziraat Bankası ve TOKİ ortaklığında bugüne kadar kullandırılmış en düşük faiz oranları ile konut kredisi kullandırılması planlanıyor. Ziraat Bankası’nın yerli üretim otomotivlerde kullandırdığı %0.49 faiz oranı halen cazibesini sürdürse de ihtiyaç kredisinde özel bankalar kamu bankalarından daha cazip oranlar sunmaya devam ediyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi

Ziraat Bankası konut kredisi vadesini 10 yıldan azami olarak 15 yıl vadeye çıkardı. Banka güncel olarak 500.000 TL’ ye kadar %0.99 faiz oranı ile 500.000 TL üzerinde kullanımlarda ise %1.09 faiz oranı ile kredi sağlıyor.

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi için ise maaşını bankadan alan tüketiciler için %1.17 maaş müşterisi olmayan tüketiciler için de %1.25 faiz oranı sunuyor. Kredi azami olarak 5 yıl vadeye kadar kullanılabiliyor.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi

Ziraat Bankası taşıt kredisi kampanyası dahilinde yerli üretim olan binek ve ticari araçlar için %0.49 ile %0.69 arasında faiz oranı ile kredi sunuyor. Banka kampanya dışında kalan konutlar için ise kaskosu bankadan yapılırsa %1.19, kaskosuz olarakta %1.21 faiz oranı ile kredi kulandırıyor.

Kaynak: KrediPazari