Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Kampanyası

11/03/2019

Ziraat Bankası konut kredisi tutarlarını tek başına ödemekte zorlanan ya da beraber mülk edinmek isteyen tüketicilere ortak konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi faiz oranları ve şartları nelerdir?

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kapsamında en az 2 en fazla ise 5 kişiye kadar konut kredisi kullandırıyor. 10 yıla kadar vade imkanı sunulan konut kredisi ürününde konutun ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar kredi veriliyor. Kredi vadesi boyunca krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor. Ayrıca gerekli görülmesi halinde Ziraat Bankası ek teminat talep edebiliyor. Ziraat Bankası konut kredisine ek olarak hayat, konut ve deprem (DASK) sigortasını zorunlu tutuyor.

Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kullandırımlarında azami 10 yıl vadeye dek aylık %1.28 konut kredisi faiz oranı ve yıllık %16,8 masraf uyguluyor. Ayrıca konut kredisini BSMV ve KKDF’den muaf tutuyor.

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK kapsamında ortalama 50 TL, hayat sigortası kapsamında ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 130 TL ipotek tesis ücreti ve en az 573 TL ekspertiz ücreti uyguluyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadede 500.000 TL tatarlı konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksit tutarları 8.170 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 981.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı