Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Kullandırıyor

10/10/2019

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte zorluk çekecek veya ortak mülk edinmek isteyen müşterilerine konut kredisi taksitlerini bölüşerek ev ortak ev sahibi olabilme fırsatı sunuyor.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi ürünü dahilinde en az 2 en fazla ise 5 kişiye kadar konut kredisi kullandırıyor. 10 yıla kadar vade imkanı sunulan konut kredisi ürününde konutun ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar konut kredisi sağlıyor. Kredi vadesi boyunca krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor. Ayrıca gerekli görülmesi halinde Ziraat Bankası ek teminat talep edebiliyor. Ziraat Bankası konut kredisi kullanan bireylerin zorunlu olarak hayat, konut ve deprem (DASK) sigortası yapmasını talep ediyor.

Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kullandırımlarında azami 10 yıla dek tüm vadeli ve tutarlarda %1.24 konut kredisi faiz oranı sunuyor. Konut kredinin yıllık maliyet oranı %19 oluyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK kapsamında ortalama 50 TL, hayat sigortası kapsamında ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 150 TL ipotek tesis ücreti ve en az 650 TL ekspertiz ücreti uyguluyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi ürünü dahilinde 10 yıl vadede 250.000 TL tatarlı kredi için konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksit tutarları yaklaşık 4.000 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 481.800 TL’ ye karşılık geliyor. İki kişi halinde kredinin kullanılması durumunda kişi başına aylık 2.000 TL taksit ve vade sonunda toplam 240.900 TL ödeme düşüyor.

Kaynak: KrediPazarı