Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Şartları Neler?

04/09/2019

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini düşürmek için ortak konut almak isteyen müşterilerine 5 kişiye kadar uygun koşullarda kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları nedir?

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte zorluk çekecek müşterilerine konut kredisi taksitlerini bölüşerek ortak ev sahibi olabilme fırsatı sunuyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi ürünü için en az 2 en fazla ise 5 kişiye kadar konut kredisi kullandırıyor.

15 yıla kadar vade imkanı sunulan konut kredisi ürününde konutun ekspertiz değerinin en fazla %80’ine kadar konut kredisi sağlıyor. Kredi vadesi boyunca krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor. Ayrıca gerekli görülmesi halinde Ziraat Bankası ek teminat talep edebiliyor. Ziraat Bankası konut kredisine ek olarak hayat, konut ve deprem (DASK) sigortasını zorunlu tutuyor.

Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Faizleri

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi için %0.99 faiz oranı sunsada ortak konut kredisi kullandırımlarında azami 15 yıla dek tüm vadeli ve tutarlarda %1.39 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor. Ziraat Bankasının ilgili konut kredisinin yıllık maliyet oranı %18 oluyor. Konut kredisi BSMV ve KKDF masraflarından muaf tutuluyor.

Ziraat Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası’ndan ortak konut kredisi ürünü dahilinde 15 yıl vadede 200.000 TL tutarlı konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksit tutarları yaklaşık 3.000 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 545.800 TL’ ye karşılık geliyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Masrafları

Ziraat Bankası konut kredisi kapsamında uygulanan zorunlu DASK kapsamında ortalama 50 TL, hayat sigortası kapsamında ortalama 100 TL ve konut sigortası kapsamında ortalama 180 TL masraf alıyor. Banka sigortalar haricinde 130 TL ipotek tesis ücreti ve en az 573 TL ekspertiz ücreti uyguluyor.

 

Kaynak: KrediPazarı