Ziraat Bankası ve ATSO Konut Stokunu Eritmek için Çalışma Başlattı

13/02/2019

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Ziraat Bankası iş birliğinde konut stokunu eritmek ve düşük faizli konut kredisi ile renovasyon kredisi kullandırmak için çalışmalara başladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Antalya Temsilciliği üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Antalya'da tarım arazilerinin imara açıldığını, konut inşa edildiğini ifade eden Çetin, kampanya yapıp, biraz müteahhitlerin elindeki konut stokunu eritmek istediklerini dile getirdi. Ziraat Bankasıyla düzenlenecek kredi kampanyasının sadece ATSO üyelerini kapsayacağını aktaran Çetin, "Aynı zamanda 500 bin liraya kadar küçük otellere renovasyon kredisi. Yenileme kredisi. İkisiyle ilgili çalışma var. %0,98 faiz oranlarında konut kredisi ve 6 ay ödemesiz 500 bin liraya kadar da küçük otellerin yenilenmesiyle ilgili bir renovasyon kredisi çalışması yapıyoruz. Bu şekilde konut stoğunun bir bölümünü eritebiliriz." ifadelerini aktardı.

Kaynak: AA