Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi

29/01/2019

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi ürünü kapsamında %1.88 faiz oranlarıyla konut değerinin %90’ına kadar konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası Enerji Verimlilik Belgesi (EKB) bulunan ve enerji performansı A ve B sınıfı olan konutların finansmanı kapsamında kampanyalı Yeşil Evim Konut Kredisini kullandırıyor.

BDDK’nın geçtiğimiz hafta düzenlediği kredi yasası kapsamında A sınıfı konutlar için konut değerinin %90’ına, B sınıfı konutlar için konut değerinin %85’ine kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

Ziraat Bankası 120 aya kadar vadelendirdiği ilgili konusu kredisi ürünü kapsamında gayrimenkul üzerine zorunlu ipotek tesis ediyor ve gerekli görülmesi halinde ek teminat talep edebiliyor.

Yeşil Ev Konut Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi ürünü dahilinde kredi limiti olmaksızın en fazla 120 ay vadeli %1.88 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Zİraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi kapsamında 100 bin TL tutarda 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama uygulandığında aylık ödemeler 2 bin 100 TL oluyor. Vade sonunda geri ödenen toplam miktar ise 252 bin TL’ye karşılık geliyor.

Kaynak: KrediPazarı