Ziraat Bankası’nda Ortak Kredi Fırsatları

27/09/2018

Artan kredi faiz oranları karşısında tek başına mülk edinmekte zorluk çeken vatandaşlar için Ziraat Bankası ortak konut ve ortak işyeri kredisi fırsatları sunuyor. KrediPazari.com Ziraat Bankasının ortak konut ve ortak işyeri kredi ürünlerini araştırdı.

Konut sahibi ve iş yeri sahibi olmak isteyen aileler ve bireyler konut alabilecek birikimi sağlamakta sıkıntı çektiklerinde krediye başvururlar. Konut ve işyeri kredisinde akla ilk gelen bankalardan biri olan Ziraat Bankası, ortaklaşa ev sahibi olabilme fırsatı tanıyor.

Ziraat Bankası ortak konut ve işyeri kredisiyle satın alınacak mülkün ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi imkânı sağlanabiliyor. Ziraat Bankası, kampanyadan yararlanabilmek için tüketiciden düzenli gelire sahip en az 2 en fazla 5 kişi talep ediyor. Ziraat Bankası, ortak tapu işlemi için her bireye ayrı kredi hesabı açmakla beraber kredi ödeme tarihleri için kişilerin birbiri üzerinde sorumluluğu oluyor. Ziraat Bankası ortak konut başvurusu yapıldığı tarihten itibaren kişilerin krediye uygunluğunu kontrol etmektedir. Ortaklaşa yapılacak başvuruda, kişilerden en az biri kredi sahibi olmaya uygun değilse ortak kredi onaylanmaz. Ayrıca, birey ve eşler de ortak konut kredi kampanyasından yararlanabilir.

Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi

Müşterilerinin kolaylığını ön planda tutan Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen bireylere 120 aya kadar vade imkânı sunuyor. Ortak konut kredisi ürünü kapsamında güncel konut kredisi faiz oranı %1,98 olmakla beraber ipotek tesisi ücreti olarak müşteriden 130 TL talep ediliyor. Konut sahibi olmak isteyen yatırımcılar, Ziraat Bankası’na ekspertiz ücreti olarak 498 TL ila 1798 TL arası ödeme yapıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi hakkında bilinmesi gereken bir diğer konu ise erken ödeme tazminatıdır. Ortak konut kredi sahipleri, kredi taksitlerini toptan ya da erken ödemek isterlerse; 36 ay vadeyle alınmış bir krediyse kalan borcun %1’i, 36 aydan fazla vade süresiyle bir krediyse kalan borcun %2’sine varan erken ödeme cezası müşterilerden isteniliyor.

Ziraat Bankası Ortak İş Yeri Kredisi

Ziraat Bankası, yatırım amaçlı ortak işyeri kredisi almak isteyen müşterilerine 120 ay vade fırsatı sunuyor. Ziraat Bankası ortak işyeri kredisinde 120 ay vade için %2.46 faiz oranı uyguluyor. Kredi kapsamında ipotek tahsis için 130 TL talep ediliyor. Kredi kullanılacak mülkün değerinin tespiti için de en az 547 TL ile en fazla 2159 TL arasında expertiz ücreti talep ediliyor.

Ortak Konut Kredisi Gerekli Belgeler

Ev sahibi olmak isteyen ve yeterli birikimi olmayan müşteriler kredi sahibi olmak için ortaklaşa başvuruda bulunacak her birey için gereken belgeler;

Sahip olduğunuz sürücü belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport fotokopisi

Çalışma durumlarınızı gösteren gelir belgesi

Serbest meslek mensubuysanız bağlı olduğunuz meslek toplumundan alınan üyelik belgesi

Hukuki olarak ortağı olduğunuz bir şirket varsa, şirkete ait sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi

Sahibi olmak istediğiniz evin tapu belgesi

Kaynak: KrediPazarı