Ziraat Bankası’ndan Çiftçilere Kredi ve Faiz Desteği

08/02/2019

Ziraat Bankası sera yatırımlarında bulunan çiftçilere yönelik düşük faiz oranlarıyla kredi desteği sağlayacak. Destekte yüksek limitli ve düşük faizli kredilere ek sıfır faizli kredi ve yarısı geri ödemesiz hibeli kredi modelleri planlanıyor.

Ziraat Bankası'nın bugün Antalya'da açıklayacağı destek paketinin ayrıntıları netleşti. Destek paketi kapsamında sera yatırımlarına düşük faizli kredi desteği verilecek. Açıklanacak yeni paketle stratejik, otomasyona dayalı, jeotermal seralara kredi limitleri yükseltilecek. Asgari 6 milyon lira tutarındaki 50 dekar ve üzeri otomasyona dayalı modern sera yatırımlarına hem TL hem döviz endeksli kredilerde faiz hem de vergi desteği verilecek.

Bu yıl için sera alanı 1 dönümden az olmayanlara 10 milyon liraya kadar faiz indirimi sağlanırken, genç çiftçiler hibe ile sera kuracak, yenileme destek kredileri artacak. Sera konusunda stratejik yatırım planlamasına gidilecek. Jeotermal seracılıkla ilgili bölgeler oluşturulurken, sera yatırımlarına kredi limitleri yükseltilecek.

Tarım Bakanlığı, Ziraat Bankası, Tarım Kooperatifleri ve diğer bankalarla sıfır faizli kredi kullanımına yönelik anlaşmalar yapacak. Bu yıl için hibe kapsamına giren sera kurma projelerine maliyetlerinin %50'sine kadar geri ödemesiz para desteği sağlanıyor.

Kaynak: Sabah